ANW-hiaatverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Anw-hiaatverzekering

Het overlijden van een partner kan enorme financiële gevlogen hebben, zeker in een gezinssituatie. Als het inkomen van de kostwinner wegvalt zal de levensstijl van de nabestaanden drastisch veranderd moeten worden. De wetgeving voor 1996 was aanzienlijk ruimer dan de huidige Algemene Nabestaandenwet. Niet alleen is de uitkering lager dan voorheen, ook heeft slechts een beperkte groep mensen recht op een ANW uitkering. Het gaat om:

• Nabestaanden, geboren vóór 1 januari 1950.
• Nabestaanden, geboren ná 1 januari 1950 met een kind dat zij verzorgen onder de 18 jaar.
• Nabestaanden die minimaal 45% arbeidsongeschikt zijn.

Zelfs als u tot een van deze groepen behoort, kan het onzeker zijn of u een uitkering krijgt. De ANW kent namelijk ook nog een inkomenstoets. Als u te veel verdient, wordt u gekort op de uitkering of ontvangt u niets. Krijgt u een WW- of WIA-uitkering, dan wordt die van de Anw uitkering afgetrokken.

Het verschil tussen de uitkering die u in de oude regeling zou ontvangen en de uitkering die u volgens de huidige wetgeving krijgt, wordt het ANW-hiaat genoemd. Dit verschil kunt u verzekeren. Zeker als de pensioenregeling van de overleden partner onvoldoende uitkeert is zo’n ANW-hiaatverzekering een absolute aanrader.

Offerte aanvragen?

ik wil een offerte

Meer informatie?

Wij informeren en adviseren u graag. U kunt ons natuurlijk bellen op telefoonnummer (053) 850 60 70 of contact met ons opnemen via dit formulier.