Veel stellen met trouwplannen zien hun bruiloft als de mooiste dag van hun leven. Alles wordt daarom tot in de puntjes voorbereid: trouwkaarten, lokatie, bloemen, muziek, auto’s, hapjes, drankjes, etc.

Huwelijksdag uitstellen of onderbreken

Maar hoe goed de voorbereidingen ook zijn, er kan, geheel buiten uw schuld, iets mis gaan. Een familielid dat overlijdt, een ceremoniemeester die ziek wordt, extreme weersomstandigheden of het besproken restaurant dat een week voor de bruiloft afbrandt. Als u uw huwelijksdag moet uitstellen of moet onderbreken is dat al vervelend genoeg. Nog vervelender is dat u wél voor een groot deel van de kosten opdraait. De drukker van de trouwkaarten, de band die geboekt is en de auto’s die besteld zijn, moeten betaald worden.

 Eenvoudige of uitgebreide dekking

Met een Bruiloftverzekering zorgt u ervoor dat de kosten vergoed worden van de bruiloft als die door omstandigheden waarop u geen invloed heeft, niet door kan gaan of afgebroken moet worden of als u extra kosten moet maken voor het vinden van een oplossing. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk: van eenvoudig tot zeer uitgebreid. De polis vermeldt voor wie de verzekering geldt en welke kosten gedekt worden. Dat kan variëren van kosten in verband met beschadiging van de bruidskleding tot een vergoeding voor gestolen huwelijkscadeaus.

Premie

De premie van de Bruiloftsverzekering is meestal een percentage van de totale kosten van de huwelijksdag.