Sinds 1 januari 2006 is er nog maar één zorgverzekering voor alle Nederlanders. Deze is wettelijk verplicht. Via de zorgverzekering bent u gedekt voor de medische kosten van een door de overheid bepaald zorgpakket. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren. Voor deze ziektekostenverzekering betaalt u een vaste (nominale) premie van ruim 1.000 euro per jaar.

U kunt kiezen voor een naturapolis, een restitutiepolis of een combinatiepolis:

Naturapolis

Bij deze vorm betaalt uw verzekeraar de rekening rechtstreeks aan de zorgaanbieder; u kunt dus alleen zorg afnemen van aanbieders waarmee de verzekeraar een contract heeft. Deze verzekering werkt ongeveer hetzelfde als het ziekenfonds. Deze verzekering zal goedkoper zijn dan de restitutieverzekering.

Restitutiepolis

Bij deze vorm kunt u zelf uw zorgaanbieder kiezen. U betaalt in principe de rekening eerst zelf waarna de verzekeraar de kosten aan u vergoed. Heeft de verzekeraar een contract met de zorgaanbieder, dan wordt de volledige rekening vergoed. Kiest u voor een andere zorgaanbieder, dan krijgt u alleen de vastgestelde vergoeding voor die behandeling terug. Het verschil moet u dus zelf betalen.

Combinatiepolis

Bij deze verzekering zijn voor bepaalde vormen van zorg contracten afgesloten met zorgaanbieders en in andere gevallen juist niet. U bent voor elke vorm van zorg vrij in de keuze van zorgaanbieder. Alleen in die gevallen van zorg waar wel een contract is afgesloten en waarin u besluit elders zorg te ontvangen, krijgt u een vergoeding voor de gemaakte kosten. Het is dan wel de vraag of de vergoeding de gemaakte kosten volledig compenseert.

Offerte aanvragen?

Zorgverzekering

Meer informatie?

Voor meer informatie of advies kunt u ons natuurlijk bellen op telefoonnummer (053) 850 60 70 of contact met ons opnemen via dit formulier.